Drops garnstudio

DROPS Cotton Merino

Ett superwash-behandlat garn för alla säsonger!

 

Recensioner

Ett superwash-behandlat garn för alla säsonger!

Innehåll: 50% Ull, 50% Bomull
Garngrupp: B (20 - 22 masker/ 8 ply / DK / worsted
Vikt/längd: 50 g = ca. 110 meter
Rekommenderade stickor: 4 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 21 m x 28 v
Tvättinstruktioner: Fintvätt 40°C / Använd aldrig sköljmedel / Torkas plant
Superwash: ja

Made in: EU
Råvarans ursprung: Ull från Sydamerika, bomull från Turkiet

DROPS Cotton Merino består en kombination av extra fine merinoull och långfibrig bomull. Vi har valt att inte karda ihop merinoullen och bomullen, vilket framhäver de olika fibrernas egenskaper på ett bättre sätt samtidigt som det uppnås mer levande i färg och struktur. Garnet är superwash-behandlat och mycket mjukt mot huden och passar därför väldigt bra till barn- och babykläder.

Det består av många tunna trådar som har spunnits ihop, vilket ger rundhet och elasticitet och gör att garnet passar speciellt bra till flätor, strukturmönster och mosstickning. Denna speciella konstruktion gör att det är extra viktigt att behandla plagget rätt: se till att hålla stickfastheten och sticka hellre för hårt än för löst. Tvätta inte plagget för varmt, låt det aldrig ligga i blöt och låt plagget plantorka.

Precis som alla våra andra merinogarner kommer merino-ullen från frigående djur i Sydamerika.

  • Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

Alla våra superwash-behandlade merinogarn bör tvättas i maskin, på fintvätt. Men det finns fler viktiga saker att ta hänsyn till när det kommer till detta garn:

  • Tvättas i maskin - separat – på fintvätt 40ºC med lätt centrifugering (ca 800 varv/min). Använd ulltvättmedel utan enzymer eller optiska vitmedel.
  • Använd aldrig sköljmedel (ullfibrerna blir för mjuka och kan glida ifrån varandra).
  • Lämna aldrig plagget i blöt i tvättmaskinen under en längre tid.
  • För att torka plagget, forma det och lägg det plant - häng inte - helst på ett varmt badrumsgolv eller ovanpå ett torkställ i ett rum med god luftcirkulation. Torka aldrig plagget i direkt solljus.
  • Stryk aldrig direkt på plagget. Använd alltid en fuktig trasa mellan ditt ångstrykjärn eller vanliga strykjärn och plagget.

Obs! Om du tvättar ett plagg som gjorts med detta garn i kombination med ett annat, är den allmänna riktlinjen att följa tvättråden för det ömtåligaste garnet.

Detta garn har en Oeko-Tex®-certifiering (certifikatnummer 25.3.0016), Standard 100, Klass I från INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Det betyder att det har testats för skadliga ämnen och är säkert att använda. Klass I är den högsta nivån och det betyder att garnet även är lämpligt för babyartiklar (åldrar 0-3).

Recensioner

Recensera produkt