Drops garnstudio

DROPS Merino Extra Fine

Superwash-behandlad extra fin merinoull!

 

Recensioner

Superwash-behandlad extra fin merinoull

Innehåll: 100% Ull
Garngrupp: B (20 - 22 masker) / 8 ply / DK / worsted
Vikt/längd: 50 g = ca. 105 meter
Rekommenderade stickor: 4 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 21 m x 28 v
Superwash: yes

Made in: EU
Råvarans ursprung: Ull från Sydamerika

Detta garn är gjort av 100% extra fin merinoull och är ett varmt och supermjukt garn som är mjukt mot huden och därför perfekt till barn- och babyplagg. Garnet är spunnet av flera tunna trådar vilket ger fina, jämna maskor och är idealiskt för strukturstickning som flätor och mosstickning.. Plagg gjorda i detta garn är väldigt sköna, elastiska och får en fantastiskt fin yta. Denna speciella konstruktion gör att det är extra viktigt med rätt stickfasthet: se till att hålla stickfastheten och sticka hellre för hårt än för löst.

DROPS Merino Extra Fine är superwashbehandlat vilket gör att det kan tvättas i maskin och passar därför bra till daglig användning, men var extra försiktig när du tvättar ditt plagg och följ instruktionerna som du hittar under "Mer info" noga. Garnet är spunnet av fibrer från frigående djur i Sydamerika som inte utsatts för mulesing, och det är Oeko-Tex Standard 100 certifierat.

  • Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

DROPS Merino Extra Fine är ett superwash-behandlat garn, vilket betyder att det bör tvättas i maskin på fintvätt. Men det finns fler viktiga saker att ta hänsyn till när det kommer till detta garn:

  • Det är viktigt att följa tvätt instruktionerna som står på etiketten och i färgkartan på hemsidan.
  • Merinoull bör tvättas på fintvätt 40 grader med lätt centrifugering.
    Använd en liten dos tvättmedel för ull (utan enzymer och optiskt blekmedel).
  • Använd ALDRIG sköljmedel (ullfibrerna blir för mjuka och kan glida ifrån varandra).
  • Tvättas separat, med mycket vatten.
  • Lägg ALDRIG i blöt!
  • Låt ALDRIG våta plagg bli liggande länge i tvättmaskinen!
  • Häng ALDRIG plagget på tork utan forma det och plantorka det.

Detta garn har en Oeko-Tex®-certifiering (certifikatnummer 25.3.0110), Standard 100, Klass I från INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Det betyder att det har testats för skadliga ämnen och är säkert att använda. Klass I är den högsta nivån och det betyder att garnet även är lämpligt för babyartiklar (åldrar 0-3).

Recensioner

Recensera produkt