Drops garnstudio

DROPS Andes

En mjuk och chunky blandning av alpacka och ull!

 

Recensioner

En mjuk och chunky blandning av alpacka och ull

Innehåll: 65% Ull, 35% Alpacka
Garngrupp: E (9 - 11 masker/ 14 ply / super bulky
Vikt/längd: 100 g = ca. 90 meter
Rekommenderade stickor: 9 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 10 m x 14 v

Made in: Peru
Råvarans ursprung: Alpacka och ull från Sydamerika

DROPS Andes är ett tvåtrådigt traditionellt spunnet garn av 65 % ull och 35 % superfin alpacka, vilket ger garnet en silkesmjuk yta (från alpackafibrerna) och en god formstabilitet (från ullfibrerna). Garnfibrerna är obehandlade, vilket innebär att de enbart är tvättade, och inte utsatta för kemisk behandling innan färgning. Detta får fram fibrernas bästa egenskaper och ger bättre form och textur.

Garnet är väldigt lätt att sticka med på tjocka stickor och virknålar och fungerar utmärkt att tova. DROPS Andes passar perfekt till vinterplagg, accessoarer och interiör.

  • Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.
  • Handtvätt 
  • Max 30°C 
  • Torkas plan
  • Kan tovas
  • Superwash: nej 

Detta garn har en Oeko-Tex®-certifiering (certifikatnummer 23.HPE.36896), Standard 100, Klass II från Hohenstein Institute. Det betyder att det har testats för skadliga ämnen och är säkert att använda. Klass II innebär att garnet är lämpligt för direkt kontakt med huden i stor utsträckning, som blusar, skjortor, madrasser etc.

Recensioner

Recensera produkt