Drops garnstudio

DROPS Paris

Lekfull och lättstickad bomull!

 

Recensioner

Lekfull och lättstickad bomull

Innehåll: 100% Bomull
Garngrupp: C (16 - 19 masker) / 10 ply / aran / worsted
Vikt/längd: 50 g = ca. 75 meter
Rekommenderade stickor: 5 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 17 m x 22 v
Tvättinstruktioner: Maskintvätt 60°C / Torkas plant

Made in: EU
Råvarans ursprung: Bomull från Pakistan

DROPS Paris är spunnet av flera tunna trådar i 100 % bomull - en fiber som andas och absorberar bra, vilket gör att plagg stickade i detta garn är svala samtidigt som de värmer.
Garnet är mjukt mot huden, har en härligt rustik känsla och finns tillgänglig i två olika sorter; DROPS Paris uni colour, tillverkat av 100% kammad bomull och DROPS Paris recycled denim, tillverkat av 100% återvunnen bomull.
Båda sorter stickas lätt och snabbt och är ett bra val för nybörjare och för interiörprojekt som blomkrukor, tvättlappar och haklappar. Passar speciellt bra för personer med känslig hud eftersom garnet varken kliar eller sticks.

  •  Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

Här är några riktlinjer för att tvätta ditt plagg i DROPS Paris, men observera att bomull har en tendens att krympa i tvätten, så se till att du mäter plagget före tvätt, för att forma det till riktiga mått efter tvätten:

DROPS Paris uni colour kan tvättas i 60 grader, men Paris recycled denim är mer känsliga och ska inte tvättas på mer än 40 grader för att undvika att de krymper.

  • Maskintvätt - separat – på fintvätt 40ºC eller 60ºC beroende på instruktionerna på banderollen. Använd bara tvättmedel utan enzymer eller optiska vitmedel.
  • Lämna aldrig plagget i blöt i tvättmaskinen under en längre tid.
  • För att torka plagget, forma det och lägg det plant - häng inte - helst på ett varmt badrumsgolv eller ovanpå ett torkställ i ett rum med god luftcirkulation. Torka aldrig plagget i direkt solljus.
  • Kan torktumlas.
  • Ojämnheter i plagget jämnas ut efter tvätt eller lätt strykning med ångstrykjärn.
  • Stryk aldrig direkt på plagget. Använd alltid en fuktig trasa mellan ditt ångstrykjärn eller vanliga strykjärn och plagget.

Obs! Om du tvättar ett plagg som gjorts med detta garn i kombination med ett annat, är den allmänna riktlinjen att följa tvättråden för det ömtåligaste garnet.

Detta garn har en Oeko-Tex®-certifiering (certifikatnummer 09.HBG.68250), Standard 100, Klass I från Hohenstein Institute. Det betyder att det har testats för skadliga ämnen och är säkert att använda. Klass I är den högsta nivån och det betyder att garnet även är lämpligt för babyartiklar (åldrar 0-3).

Recensioner

Recensera produkt